Bejelentkezés
» Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Értesüljön elsőként a szálláshelyek akciós ajánlatairól, és vegyen részt ingyenes nyereményjátékunkban!Ipoly Vendégház

Szállás jellege: vendégház
Drégelypalánk
(Észak-Magyarország > Nógrád)
Web: www.szallasinfo.hu/ipoly_vendeghaz_dregelypalank

Elérhetőségek
Telefon: Kattintson ide!
Fax: Kattintson ide!
E-mail: Kattintson ide!
Drégelypalánk A Nógrád megyei Ipoly Vendégház Drégelypalánkon
Ipoly Vendégház - DrégelypalánkA Duna-Ipoly Nemzeti Park közvetlen szomszédságában, az Ipoly és a Börzsöny találkozásánál található Drégelypalánk.

Az Ipoly Vendégházban 3 szoba, 12 ággyal várja a pihenni vágyókat és a túrázókat. A ház körüli bekerített udvarban lehetőség van tüzet rakni, sütni, főzni.

Tavasztól késő őszig mindig lehet gyümölcsöt szüretelni az epertől kezdve a málnán, ribizlin át az almáig, körtéig, dióig bezárólag. A leszüretelt gyümölcs befőzésére is van lehetőség.

Gyermekbarát szálláshelyünkön minden korú gyermek vendéglátásához szükséges eszközök, felszerelések, játékok megtalálhatóak.

A vendégház minősítése: 3 napraforgós.
A szálláshely NTAK regisztrációs adatai
 • Regisztrációs szám: MA20003968
 • Besorolás: egyéb szálláshely
Elhelyezés
A vendégház 3 szobájában ízlésesen keverednek a népi motívumok a modern felszereltséggel. A házban két apartman részt alakítottunk ki, melyek a verandáról nyílnak.

Balra nyílik egy 4 ágyas szoba egy dupla ággyal, emeletes ággyal. A bejárattal szemben van egy 3 ágyas szoba, ebből balra nyílik a legnagyobb közel 30 m2-es szoba, melyben egy franciaágy, egy emeletes ágy és egy heverő található. Itt 5 fő elhelyezését tudjuk biztosítani.

Ehhez a két szobához tartozik egy fürdőszoba. A másik fürdőszoba a folyosóról nyílik. Erről a folyosóról nyílik a felszerelt konyha is. Mindhárom szobában és a konyhában is fatüzelésű cserépkályhákkal fűtünk, így télen is szeretettel és kellemes meleggel várjuk vendégeinket.

A felszerelt konyha és a két fürdőszoba (zuhanyozó, WC, mosdó) mellett az üveges veranda szolgálja a vendégek kényelmét. A verandán lehet étkezni, beszélgetni, borozgatni.

Az épületben kérjük a dohányzás mellőzését, erre az udvaron és a teraszon biztosítunk lehetőséget.
Ellátás
Étkezés igény esetén megoldható. A vendégház konyhája teljesen felszerelve várja vendégeit, a főzéshez gáztűzhely, edények, mikrohullámú sütő áll látogatóink rendelkezésére. Az utcában lakó háziak is vállalják reggelik és egytálételek összeállítását, kb. 450-1.000 Ft-os áron - előzetes egyeztetés esetén (érdemes a Megjegyzés rovatban jelezni foglaláskor).

Hétköznap Drégelypalánkon előzetes egyeztetéssel menü rendelhető a Várkapitány Étteremben, hétvégénként eszpresszóként működik.

További étkezési lehetőség található a szomszédos Honton: Ibinél lehet pizzázni. A határ túloldalán található Ipolyság (mai neve: Sahy) településen többféle étterem is található, melyeket érdemes felkeresni - akár egy kirándulással egybekötve.

A vendéglátók 2009-ben építettek egy kerti kemencét, melyben vállaljuk lepény, pizza, pogácsa és további kemencés ételek készítését. A ház udvarán tűzrakó-hely várja a szabadban főzés és sütés szerelmeseit.
Szolgáltatások
Családi kedvezmény, felszerelt konyha, fürdőszobás szobák, grillezőhely, kerékpározás, kerékpárkölcsönzés, nemdohányzó szobák, önálló vendégház, reggeli, saját kert, sátorhelyek, TV a szobában, családbarát, bababarát.
Megközelíthetőség
Drégelypalánkot Budapest és Vác felől a 2-es főúton közelíthetjük meg, továbbá Balassagyarmat felől keleti irányból érhető el az észak-magyarországi település.

Közvetlen autóbusszal Vácról és Balassagyarmatról érhető el Drégelypalánk, vasúti csatlakozás pedig Balassagyarmat és Vác felől van, az utóbbi Budapesten keresztül az ország bármely pontjáról könnyen és kényelmesen megközelíthető vonattal.

Autóval érkező vendégek a 2-es főútról jobbra kanyarodnak, végigmennek a Honti úton, át a vasúti síneken, és a sínek után balra található a Vasút utca.
Térkép
Programok
Az alábbi programok szervezését és igény szerinti lebonyolítását vállaljuk:
 • gyalogos és kerékpáros túrák, vezetéssel, kerékpárkölcsönzéssel;
 • természetismereti túrák szakvezetéssel;
 • bérvadászati lehetőség a helyi nagyvadas vadászterületeken;
 • horgászati lehetőség az Ipoly utolsó érintetlen szakaszán;
 • szabadtéri sportolási lehetőségek.
A kisebbek részére gyerekjátékok és társasjátékok biztosítanak lehetőséget a szórakozásra.

Drégelypalánk és környéke számos nevezetesség helyszíne. Az Ipoly folyó környéke kellemes sétákra alkalmas, a folyóban és a Fahídi tavon horgászni is lehet, a térség nagyvadas területein pedig vadászatra is van mód.

A közelmúltban turisztikai határátlépési pont létesült Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között az Ipolyon, az átkelést gyalogos híd teszi lehetővé. A településen sétakocsikázásra is van mód, melynek szervezésében szívesen segítenek a háziak.
A környék látnivalói
A Börzsöny piros turistaútja Drégelyvár felfedezésére hívja a kirándulót. A ma is látható középkori várrom, a Börzsöny- hegység meredek lejtőjű, 444 m magas hegycsúcsán áll. 1552. július 6-án kezdte ostromolni Ali pasa serege. Szondi György várkapitány és a 150 fős őrség 4 napig védte a várat a sokszoros túlerővel szemben. Az utolsó ostromnál, Szondi a várkapunál halt hősi halált az őrséggel együtt.

Drégelypalánktól nyugatra, a 2. számú főúttól kb. 1 km-re található a Csitári forrás (Tsitári forrás, Kutyika), és a kegyhely, a Csitári kápolna, mely a forrás miatt ismert zarándokhellyé vált. A Csitári források közelében már a középkorban két kápolna állt, és a legenda szerint Drégely várából is idejártak imádkozni a "titokzatos alagúton át", sőt a forrás csodatévő vizétől már sokan meggyógyultak.

A csitári búcsújáróhely történetét kutatók akadtak egy 1859-es feljegyzésre, amelyben a község akkori plébánosa közölte a hírt, miszerint a Tsitárban, a malom közelében lévő forrásnál a Boldogságos Szűz Mária többször is megjelent, és csodálatos gyógyulások történtek. A szomszéd községben 27 ilyen esetre emlékeznek. Jelenleg népszerű búcsújáróhely, messzi földről zarándokolnak ide a hívők.

A Szondy alagút az előbb említett csodaforrástól kb. 200 méterre délre, a vulkanikus eredetű Börzsöny-hegység gyomrában található. A járatok egykor 80-100 cm szélesek és embermagasságúak voltak, ugyanúgy, mint a mára megtakarított szakaszok. Feltételezhetően ezen a titokzatos alagúton jártak imádkozni a Drégely várban lakók.
Árak
A szállás ára
Felnőtt8.000 Ft / fő / éj
Gyerek 3-14 éves korig5.000 Ft / fő / éj
Gyerek 3 éves kor alattingyenes
A ház minimum 2 éjszakára bérelhető
1-2 fő esetén20.000 Ft / ház / éj
Fűtési szezonban fűtési díjat számítunk fel1.000 Ft / nap / ház
Idegenforgalmi adó 350 Ft/fő/éj.

Hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken minimum 3 éjre bérelhető (március 15, húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., karácsony). Szilveszterkor egyben minimum 3 éjre bérelhető 70.000 Ft / ház / éj.
Foglalás

Tisztelt Látogató!

Az alábbi űrlapon küldheti el foglalását az Ipoly Vendégház részére.

Mivel a Szállásinfo nem közvetít, így nálunk
 • nincs közvetítési díj,
 • mindig a szállásadó reagál Önnek,
 • a foglalás az Ön számára semmilyen költséggel nem jár,
 • a pénzügyek is csak közvetlenül a szállásadóval rendezendőek.
Megkeresésére a szállásadó legfeljebb 24 órán belül, a fenti árlistában szereplő árak alapján ad választ. A foglalás lekéréses rendszerben működik, a szállásadó visszaigazolásával válik érvényessé.
Kattintson a naptárban a kívánt érkezési napra!
Érkezés dátuma:
Elutazás dátuma:
Az érkező vendégek száma
Felnõtt:
Gyermek: (3 - 14 éves):
Gyermek: (0 - 3 éves):
Választott elhelyezés, kért szobatípus
3 ágyas apartman darab
7 ágyas apartman darab
Kapcsolattartási adatok
A szállásfoglaló vezetékneve :
A szállásfoglaló keresztneve :
A szállásfoglaló címe : Ország
Település :
Utca, házszám:
Irányítószám:
A szállásfoglaló telefonszáma :
A szállásfoglaló fax száma :
A szállásfoglaló e-mail címe :
Megjegyzés:

 A foglalási és lemondási feltételeket
elfogadom. [Megtekintés]

Foglalási és lemondási feltételek:

A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (pl. fűtés). Az egyéjszakás foglalások után személyenként további 500 Ft fizetendő.

A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 11 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés).

A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn. A foglaló összege a teljes szállásdíj 10%-a (minimum 5000 Ft), amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át, egyéb esetben az kötbérként a Szállásadót illeti meg.

A vendégház az alábbiakban megjelölt hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken minimum 3 éjre bérelhető (húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., karácsony) szilveszterkor pedig külön díjazás ellenében foglalható 35.000 Ft / ház / éj áron.
Ipoly Vendégház - Galéria

Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
Ipoly Vendégház - Drégelypalánk - Nagyításhoz kattintson a képre!
   

Szállásinfo - magyar változat Szállásinfo - English version Szállásinfo - Deutsch Oldal nyomtatása
Szállás ajánló
Szállás neve: Turi Vendégház - Siófok (Dél-Dunántúl - Somogy)
Turi Vendégház
Siófok
Szállás neve: Bettina Vendégház-Apartman - Mogyoród (Budapest és környéke - Pest)
Bettina Vendégház-Apartman
Mogyoród
Szállás neve: Villa Tópart - Bélapátfalva (Észak-Magyarország - Heves)
Villa Tópart
Bélapátfalva
Szállás neve: Muskátlis Ház - Mogyoród (Budapest és környéke - Pest)
Muskátlis Ház
Mogyoród

Csomagok
Hegyalja Apartman
Cák
Hegyalja Apartman - Cák
Rövid nyaralás 4 fő részére
4 fő, 4 éj, ellátást nem tartalmaz: 104.000 Ft (6.500 Ft/fő/éj)
További csomagajánlatok »